Spanish by birth – Rotterdam by choice

Hartelijk, betrokken, enthousiast en oprecht, maar ook van mouwen opstropen, in de handen spugen en aanpakken.

Nieuwsgierigheid is mijn kompas

Mijn naam is Conchi Flores Rubio, getrouwd en moeder van drie kinderen.

“Niet zo veel vragen stellen, dat is brutaal”, zei mijn moeder vroeger. Mijn nieuwsgierige houding leverde mij flinke reprimandes op. Ik vond dit een merkwaardige opvoedkundige les. Door vragen te stellen krijg je immers kennis en inzichten, toch? Gelukkig heb ik deze ‘onhebbelijke’ eigenschap nooit afgeleerd.

Als ik de betekenis van coach had gekend in mijn kinderjaren, zou mijn antwoord op de vraag: ”Wat wil je later worden?” steevast “Coach” zijn geweest. Al snel had ik door dat ‘grote’ mensen vastzaten in patronen en gewoontes. Ze klaagden over het feit dat ‘er’ niets veranderde. Zij maakten echter geen andere keuzes. “Als iets niet werkt, doe het dan anders?!”, dacht ik dan, en daar bleef het bij, wist ik veel!

Nu weet ik beter
We maken allemaal nare dingen mee. Het leven is niet altijd eerlijk en dingen verlopen niet altijd volgens plan. Toch bieden grote (ingrijpende) veranderingen kansen op groei. Met het overlijden van mijn dochter heb ik ervaren dat het leven niet altijd eerlijk is. Dat niet altijd alles volgens plan verloopt. Niet volgens mijn plan in ieder geval.

In die periode heb ik geleerd dat ik geen enkele invloed heb op wat mij overkomt. Wél op hoe ik hier mee om kan gaan. Hierdoor benader ik tegenslag en problemen nu met een proactieve mentaliteit. Dat maakt het leven niet makkelijker, wel zinvoller. Dit heeft mij er destijds toe gebracht om de opleiding tot professioneel coach en de training Human Profiling® te volgen.

Met mijn proactieve houding en het tonen van persoonlijk leiderschap is een enorme drive ontstaan om de beste versie van mezelf te worden. En dat is wat ik ook voor jou wil: het beste uit jezelf halen!

Ben je geïnteresseerd in wat een proactieve houding en persoonlijk leiderschap voor jou kunnen betekenen?

“Conchi is vol leven, open en heel direct. Onder alle omstandigheden is zij zichzelf wat heel ontwapenend is. In haar rol als coach voelt zij goed aan wat helpt om de ander in beweging te krijgen. Haar openheid en directheid onderscheidt haar van anderen, daarmee doorbreekt zij bewuste en onbewuste gedachten en gevoelens die helpen bij het bewegen naar een nieuw evenwicht.”

B.S., Rotterdam